Waarom zou je doneren?

Home >> Waarom zou je doneren?

We hebben het al vaker benoemd, maar feit is dat er een hoop armoede en eenzaamheid bestaat.
Voor mensen die hier mee te kampen hebben, is dat meer dan een tijdelijk ongemak. Vaak hebben mensen hier al jaren mee te maken en is er maar weinig of geen uitzicht op verbetering.

Als het om eenzaamheid gaat kan dit komen omdat iemand te vaak teleurgesteld, gekwetst of in de steek gelaten is in het leven. Vaak heeft hierdoor het zelfvertrouwen een enorme knauw gekregen en is mede daardoor het vertrouwen in mensen gedaald tot een minimum. Het aangaan van nieuwe sociale contacten, wordt dan ook vaak vermeden uit angst om weer pijn en verdriet te moeten ervaren.

Gelukkig is er nog steeds een grote meerderheid waarbij eenzaamheid niet of slechts sporadisch voorkomt. Deze groep mensen is zich er meestal wel van bewust dat eenzaamheid een groot probleem is, maar weet vaak niet hoe ze hier ook maar iets van verandering in kunnen aanbrengen. Ook voor ons is dit natuurlijk niet iets wat wij zomaar even van vandaag op morgen kunnen oplossen. Wat we wel kunnen, is proberen daar een klein beetje verandering in te brengen. En dáár kan ook jij ons bij helpen.

Dan is er nog de armoede waar een alsmaar groter wordende groep mensen mee te maken heeft en/of krijgt. Het is allang niet meer zo dat alleen mensen in de bijstand vaak moeite hebben om rond te komen. Ook werkende mensen merken dat alles alsmaar duurder en duurder wordt. De energierekening loopt de spuigaten uit, de boodschappen worden steeds duurder, brandstof is natuurlijk ook een zorg en het OV wordt ook steeds duurder. Mensen maken tegenwoordig steeds vaker een bewuste keuze. Bijvoorbeeld: “Zet ik vandaag de verwarming aan of ga ik vandaag douchen?” Beiden is vaak gewoon te duur. Dus, ook deze mensen willen we graag wat verlichting brengen.

Je bent inmiddels al op de hoogte van onze kerstactie. Wij doen hier ons uiterste best voor, maar dit kost best een hoop geld. Wij willen jou dan ook vragen of jij een kleine bijdrage wilt doneren. We snappen dat niet iedereen het even breed heeft, maar als je ook maar iets kunt missen, zouden wij het fijn vinden als je dat aan ons wilt doneren. Je maakt hier dan een hele hoop mensen enorm blij mee en je maakt echt verschil in het leven van deze mensen.

Daarom vragen wij je dus om een donatie.

Wil je doneren?
Maak dan je bijdrage over op:
IBAN: NL22RABO 0384714463
T.n.v: Stichting WIEL
O.v.v: Donatie Iets Liefs