Over ons

Home >> Over ons

Inleiding
Mijn naam is Pascal Visser (54). Ik ben initiatiefnemer van ‘Iets Liefs‘. Jarenlang heb ik geworsteld met psychische klachten. Dit was een heftige tijd waarbij armoede en eenzaamheid hand in hand gingen. Om een lang verhaal kort te maken, kwam ik in 2018 op het idee om iets te organiseren voor mensen die in armoede leven en/of eenzaam zijn. Een tijd lang bleef het bij slechts een idee, maar in 2022 besloot ik om het concreet te maken.

De eerste stap
Ik heb toen een aantal vriendinnen (Marja van Beek & Tara van der Weerd) van mij gevraagd of zij samen met mij vorm zouden willen gaan geven aan dit idee. Dit werd beantwoord met een warmhartig ‘Ja’. Niet veel later zijn we met elkaar om tafel gaan zitten en hebben we een mooi plan gemaakt. Omdat er bij ons een gebrek aan organisatorisch talent was, hebben we besloten om ‘Stichting Wiel‘ te vragen om ons te ondersteunen.Het leek hen een mooi initiatief en Marja Klein van ‘Stichting Wiel‘ sloot zich dan ook vol enthousiasme aan. Zij deed vervolgens een oproep en op die manier heeft ook Aad Withaar zich bij ons aangesloten.


Ons doel

Armoede en eenzaamheid zijn eigenlijk altijd wel onder ons. Dit op zich is al heel erg lastig en verdrietig, maar dat komt nog eens extra tot uiting tijdens de feestdagen. Als je in armoede leeft, dan is het vaak onmogelijk om eens iets extra’s te doen of op tafel te zetten tijdens de feestdagen. Ook eenzaamheid uit zich extra door alle nostalgisch een feestelijk uitgedoste etalages, de warm versierde huizen en tuinen en de stilte op straat als familie en vrienden gezellig bij elkaar op bezoek zijn. Voor iemand die eenzaam is, is dit vaak een extra bevestiging en besef van hun eenzaamheid en dat doet veel pijn en verdriet. Wij van ‘Iets Liefs’ zijn van mening dat iedereen rond de feestdagen een lichtpuntje nodig heeft. Wij hebben niet de illusie dat wij armoede en eenzaamheid wel even zullen oplossen, maar hopen door middel van onze actie wel wat verlichting en gezelligheid te kunnen brengen. Kerstdiner Daarom hebben wij besloten om een mooi kerstdiner te organiseren voor eenzame mensen. Op die manier hopen wij hen bij elkaar te brengen en de eenzaamheid voor in ieder geval dát moment even te verdringen. Daarnaast hopen wij dat mensen met elkaar in contact komen, overeenkomsten met elkaar zullen herkennen en hopelijk zullen sommigen elkaar nog eens opzoeken na dit diner en ontstaat er daardoor misschien een duurzame band of vriendschap.

Kerstpakketten
Voor de mensen die in armoede leven willen wij ook graag wat doen. De feestdagen zijn vaak een dure aangelegenheid. Zeker in de tijd waarin we nu leven. Alles wordt, maar duurder en duurder waardoor zelfs de meest simpele voor de hand liggende zaken bijna niet meer te betalen zijn. Om die reden willen wij graag kerstpakketten gaan samenstellen en aanbieden. Dit doen we in samenwerking met de Voedselbank Elburg. Zij weten wie het het hardst nodig hebben, dus leggen wij de regie hiervan in hun handen. De voedselpakketten zullen zoveel mogelijk bestaan uit goederen die écht wat bijdragen. Voornamelijk gezonde producten die ook écht voeden en duurzame non-food producten waar men écht wat aan heeft. Daarnaast vergeten wij natuurlijk niet dat de feestdagen voor de deur staan, dus zullen wij ons ook heus richten op ‘de lekkere trek’.

Kosten
Aan een actie, zoals deze, zijn natuurlijk kosten verbonden en aangezien wij geen bedrijf, stichting of instelling zijn, kunnen wij dus ook geen aanspraak doen op subsidies van de overheid en/of gemeente. Om ons plan ook écht te realiseren willen wij geld inzamelen en daar zullen wij zelf ons uiterste best voor doen. Helaas kunnen wij dit niet alleen. Daar hebben wij jouw hulp bij nodig. Wij zijn dus op zoek naar sponsoren, donaties en duurzame producten. Draag jij ons plan een warm hart toe? Help ons dan alsjeblieft door middel van een donatie. Heb je een bedrijf of ben je onderdeel van een stichting of instelling, dan zou je ons kunnen sponsoren. Natuurlijk zijn producten ook van harte welkom. Denk hierbij aan bijvoorbeeld potten groenten, koffie, suiker, olie, rijst, houdbare melk of ranja, maar ook tandpasta, shampoo, zeep, afwasmiddel enz enz.

Garantie juiste besteding donaties en sponsorgelden.
Om te beginnen willen wij even duidelijk maken, dat niemand binnen onze ‘organisatie’ een onkostenvergoeding krijgt. Eventuele kosten die gemaakt worden ten behoeve van actiedagen en ons uiteindelijk plan, nemen wij voor onze eigen rekening. Om je te garanderen dat letterlijk iedere euro die wij ontvangen, ook daadwerkelijk besteed zal gaan worden aan onze kerstactie, hebben wij in overleg met ‘Stichting Wiel‘ besloten om onze financiën bij hen onder te brengen. Zij beheren de inkomsten.

Doneren

Mocht je een donatie willen doen dan kun je je bijdrage overmaken naar:
IBAN: NL22RABO 0384714463
T.N.V: Stichting WIEL
O.V.V: Donatie Iets Liefs

Sponsoren Wil je ons sponsoren, dan verzoeken wij je vriendelijke om even contact met ons op te nemen.